Skandinaviens största fisbutik i webb

Fiskebutiken

Varukorgen är tom

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Välj först de nödvändiga alternativen (färg, storlek e.d.) för att se tillgång på produkten
Status:

Marttiini Luu Damascus kniv

10 615 kr

från 352 kr /mån »

Lägg till produkt:
Tillgång på:

Status: Beställs efter behov (5-10 vardagar)

Affär: Hör inte till affärernas sortiment

Presentation » tilläggsmaterial » Leveransmetoder »

Marttiini Luu Damascus kniv

Produktnummer: 6416885346265

Marttiini Luu Damascus-knivens blad är av rostfritt damascusstål, där två stålsorter av toppkvalitet är kombinerade med en speciell teknik i 120 lager. De två materialen och bladets behandlingar skapar ett vackert mönster på bladet.

Knivskaftet är av finskt älghorn och beslagen av gjuten brons. Bladets vackra mönster återkommer i beslaget i ändan av skaftet. Marttiini Luu Damascus-knivarna numreras enligt tillverkningsår. Varje kniv är alltså ett individuellt samlingsexemplar. Knivarna levereras i en snygg gåvolåda av trä.

Damascus-bladet tillverkas genom att kombinera två stålsorter i tunna lager. Bladet består av 120 lager som är hopsmälta under mycket hårt tryck i hög temperatur. Resultatet är ett väldigt vackert mönstrat, rostfritt och ytterst hårt (HRC 60) blad, som hålls vasst länge.

Det traditionella skaftmaterialet för finska knivar är masur. Råvaran kommer från masurbältet i Mellersta Finland. Den flammiga masurveden är hållbar och vacker och passar därför utmärkt som skaftmaterial till knivar. Den vackra masurveden finns i begränsad mängd på marknaden, så priset är betydligt högre än på vanlig björk.

Marttiini-knivarnas läderslidor tillverkas av växt- eller kromgarvat oxläder. Skinnen köps från Europa och Sydamerika. Slidorna tillverkas i både naturfärgat och konstfärgat läder. Knivarnas slidor tillverkas fortfarande mest som handarbete. Varje slida ska vara exakt av en viss storlek och modell, så att den bildar ett bra par med kniven. Med ett modelljärn skär man ut en bit av lädret och sömmarna limmas innan de sys. Inuti de flesta slidorna finns ett plastskydd, som stöder slidan och skyddar eggen. Trycken på slidorna görs antingen på lädret eller den färdiga slidan. Nitar och ett eventuellt bronsband stärker och pryder slidan.

Bladlängd: 10 cm
Totallängd: 20 cm
Bladmaterial: Damascusstål
Skaftmaterial: Älghorn, bronsbeslag
Slidmaterial: Läder, svart
Förpackning: Gåvolåda i trä

Tillverkare Marttiini
Garanti 3 år

Marttiini Luu Damascus kniv
Snabbzoom: för markören över bilden

Produktrecensioner » Frågor & svar »

footer_content_ha

Betalningssätt:

Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner. Genom att använda sidan godkänner användningen av cookies.
Klar Mera information
>

scriptspot_product