Skandinaviens största fisbutik i webb

Fiskebutiken

Varukorgen är tom

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Välj först de nödvändiga alternativen (färg, storlek e.d.) för att se tillgång på produkten
Status:

Marttiini Kotka Damascus kniv

3 505 kr

från 123 kr /mån »

Lägg till produkt:
Tillgång på:

Status: Beställs efter behov (5-10 vardagar)

Affär: Hör inte till affärernas sortiment

Presentation » tilläggsmaterial » Leveransmetoder »

Marttiini Kotka Damascus kniv

Produktnummer: 6416885334323

Kotka Damascus-kniven är en fin Marttiini-kniv med klassiskt örnbeslag i brons på skaftet och ett vackert blad i mönstrat damascusstål. Bladet är av rostfritt stål där två olika stålsorter kombinerats i 120 lager med modern teknik. De två materialen bildar ett vackert mönster på bladet.

Knivskaftet är av värmebehandlad finsk masur och beslagen är gjutna i brons. Knivarna numreras enligt tillverkningsår. Varje kniv är alltså ett individuellt samlingsexemplar.

Kotka Damascus levereras i en passande snygg gåvolåda.

Damascus-bladet tillverkas genom att kombinera två stålsorter i tunna lager. Bladet består av 120 lager som är hopsmälta under mycket hårt tryck i hög temperatur. Resultatet är ett väldigt vackert mönstrat, rostfritt och ytterst hårt (HRC 60) blad, som hålls vasst länge.

Det traditionella skaftmaterialet för finska knivar är masur. Råvaran kommer från masurbältet i Mellersta Finland. Den flammiga masurveden är hållbar och vacker och passar därför utmärkt som skaftmaterial till knivar. Den vackra masurveden finns i begränsad mängd på marknaden, så priset är betydligt högre än på vanlig björk.

Marttiini-knivarnas läderslidor tillverkas av växt- eller kromgarvat oxläder. Skinnen köps från Europa och Sydamerika. Slidorna tillverkas i både naturfärgat och konstfärgat läder. Knivarnas slidor tillverkas fortfarande mest som handarbete. Varje slida ska vara exakt av en viss storlek och modell, så att den bildar ett bra par med kniven. Med ett modelljärn skär man ut en bit av lädret och sömmarna limmas innan de sys. Inuti de flesta slidorna finns ett plastskydd, som stöder slidan och skyddar eggen. Trycken på slidorna görs antingen på lädret eller den färdiga slidan. Nitar och ett eventuellt bronsband stärker och pryder slidan.

Bladlängd: 10 cm
Totallängd: 22,5 cm
Bladmaterial: Rostfritt Damascus
Skaftmaterial: Värmebehandlad masur och brons
Slidmaterial: Läder med Damascusmönster
Förpackning: Gåvolåda

Tillverkare Marttiini
Garanti 3 år

Marttiini Kotka Damascus kniv
Snabbzoom: för markören över bilden

Produktrecensioner » Frågor & svar »

footer_content_ha

Betalningssätt:

Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner. Genom att använda sidan godkänner användningen av cookies.
Klar Mera information
>

scriptspot_product