Skandinaviens största fisbutik i webb

Fiskebutiken

Varukorgen är tom

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Wobblerskolan - del 2/8: öglornas och lekarnas inverkan på wobblerns simrörelse

 

I denna del tittar vi på hur öglor och lekare inverkar på wobblerns simrörelse. En för spänd knut förstör wobblerns simning, därför måste linan knytas med en ögleknut eller fästas med en lekare. Wobblerns rörelse är naturligast vid ändan av ögleknuten.
 
Det händer ofta att wobblerns nosögla får repor när den repareras eller betet justeras. När man använder en ögleknut finns det risk för att linan går av när man drillar fisken på grund av att repor på nosöglan lätt kan skära genom linan. Därför rekommenderas det att man vid trimning använder plattång som inte gör repor på nosöglan. Det ska också nämnas att en tång som underlättar trimningen av just nosöglan har en kort spets. En lekare förhindrar linan från att gå av men det är  viktigt att dimensionera lekaren till betet, därför att en för stor lekare i förhållande till wobblerns massa kan förstöra simningen. För att hitta rätt storlek provar man olika lekare och jämför deras simning.
 

VIDEO (5:02 min)
Wobblerskolan - del 2/8: öglornas och lekarnas inverkan på wobblerns simrörelse
 

 

TEXT
Kari Lossi
Happy Angler Pro Team


VIDEO

Happy Angler

 

footer_content_ha

Betalningssätt:

Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner. Genom att använda sidan godkänner användningen av cookies.
Klar Mera information