Skandinaviens största fisbutik i webb

Fiskebutiken

Varukorgen är tom

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Gäddjiggar

alakategoria_ylakuva

Gäddfiske är verkligen populärt och populariteten ökar ständigt


Vid kastfiske har gäddjiggar, det vill säga stora, ca 15-30cm långa mjuka beten eller gäddshadar, som de också kallas, blivit väldigt populära. Oftast är det frågan om ett enkelt gummibete som man fäster de krokar man vill på. Dessutom behövs en jiggskruv som skruvas in i betets nos. I stället för en jiggskruv kan man också använda en stor jiggskalle, särskilt om man vill fiska på djupare vatten.

De populäraste gäddjiggarna är rätt tunga, så utrustningen måste vara lämpad för tungt gäddfiske. Ett vanligt val är en multirulle och ett stadigt 7-9´ spö, men en haspelrulle fungerar givetvis också. Gäddans tänder är som känt väldigt vassa och många. Ett mjukt gummibete och gäddans tänder är alltså inte världens bästa kombination. Därför har man utvecklat ett jigglim, med vilket man mycket enkelt kan lappa skåror och spår efter bett och på så vis kännbart förlänga jiggens livstid.

scriptspot_subcat

footer_content_ha

Betalningssätt:

Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner. Genom att använda sidan godkänner användningen av cookies.
Klar Mera information