Skandinaviens största fisbutik i webb

Fiskebutiken

Varukorgen är tom

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

scriptspot_sitewide_nocheckout

Flytvästar och uppblåsbar flytvästar

alakategoria_ylakuva

En väsentlig sak för trygg vistelse på sjön är en bra räddningsväst. Varje år räddas många liv på sjön tack vare räddningsvästar - de är en billig livförsäkring. En bra räddningsväst borde finnas på toppen av inköpslistan för alla som rör sig i båt. I Happy Angler har vi ett urval traditionella räddningsvästar samt automatiskt uppblåsbara räddningsvästar, som passar i lite aktivare bruk. De uppblåsbara västarna är bekvämare och stör inte fiskandet. En uppblåsbar väst passar utmärkt för den som åker mycket båt och på långa fisketurer, då det är särskilt viktigt att västen är riktigt bekväm. Välj här en modell som passar just för dina behov och försäkra dig om att tryggheten på sjön åtminstone inte faller på räddningsvästen. Kolla också vårt urval av flytoveraller.

Hur väljer jag en lämplig räddningsväst? Ju större XXXN-nummerserie (t.ex. 300N), desto större bärkraft har västen. Vår rekommendation är att du väljer en 300N-väst om du väger över 90 kg eller är över 185 cm lång. Västar med den bärkraften orkar svänga dig i rätt position om du faller i vattnet.

Räddningsvästarna indelas i olika klasser enligt bärkraft och användningsändamål:

 • 50N är avsedd för skyddade vatten nära stranden där hjälpen är nära. Obs. Endast för simkunniga. Västen vänder inte en medvetslös person i ryggläge.
 • 100N är avsedd för skyddade vatten. I gynnsamma förhållanden vänder västen en medvetslös person i ryggläge på cirka 10 sekunder. I hård sjögång räcker inte västens bärkraft, särskilt om användaren har mycket kläder på sig. Luftbindande kläder och användarens kroppskonstruktion påverkar västens förmåga att vända personen.
 • 150N är avsedd för kustvatten tillsammans med kläder för dåligt väder. Västen vänder en medvetslös person i ryggläge på 5 sekunder.
 • 275N är avsedd för öppet hav eller mycket dåligt väder i kustvatten. Västen vänder en medvetslös person i ryggläge på 5 sekunder. Om man har tjocka kläder som binder mycket luft eller om man använder tunga redskap.

 • 50-275N-västar för specialbruk är avsedda för exempelvis forsränning och paddling. 50N-västar vänder inte en medvetslös person i ryggläge.
 • 100-275N-västar vänder en medvetslös person i ryggläge på 5-10 sekunder, beroende på bärkraften.


  scriptspot_subcat

  footer_content_ha

  Betalningssätt:

  Vi använder cookies för att du ska kunna surfa på våra webbplatser och använda alla funktioner. Genom att använda sidan godkänner användningen av cookies.
  Klar Mera information